понедельник, 25 мая 2009 г.

Перше взуття.

Історія розвитку людства налічує багато мільйонів років, вчені різних мастей займалися і по сей день займаються дослідженням цієї області. Зрозуміло, що перш ніж людське співтовариство постають у нинішньому вигляді, воно повинне було зазнати багато і багато зміни. 

З людини, одягненого в шкури, відбулося перетворення в людину, що носить костюм, туфлі і, за необхідності, різні аксесуари (наприклад, годинники, прикраси, сумки і т. д.). Але, мабуть, кожен погодиться з тим, що однією з найважливіших частин гардеробу людини є взуття. Так відома англійська дослідниця Клер Біркс висловила таку думку, яку розтиражували всі відомі видання, акцентує свою увагу в галузі моди та сфері купівельного попиту: «Не важливо, що на вас одягнути - якщо на вас гарна взуття та сумка, ви будете виглядати на всі сто ». (Якщо віднести дане висловлювання до чоловіка, то кількість предметів, що обіцяють вам неописуемый успіх, не зміниться, однак їх склад зазнає деякі зміни: в комплект для чоловіка входить все та ж незамінна взуття і годинник.) 

Звичайно, ця думка не нова, її повторювали ще за кілька десятків років багато хто відомі люди (модельєри, дизайнери і т. д.). Та що там люди, давайте згадаємо культовий фільм початку 90-х ХХ століття «Мовчання ягнят», згадаємо сцену першої зустрічі молодого агента Кларісси Старлінг з серійним вбивцею Ганнібалом лекторів, в якій другий персонаж відзначає бажання молодої дівчини виглядати елегантно: «Хорошу сумочку Ви придбали , а на взуття грошей не вистачило ». Крім того, від взуття залежить не тільки зовнішній вигляд людини, але й наше з вами здоров'я. Як пишуть багато журнали про здоров'я - бережіть свої ноги, вони вас носять. А для того, щоб цього домогтися, потрібно багато уваги приділяти взуття! 

Взуття має більше значення, ніж просто річ для ходьби - взуття багато чого може розповісти про людину: про його смак, акуратності, стилі і, звичайно, про його соціальний статус. 

Безумовно, всі знають, що видів взуття досить багато: туфлі, черевики, чоботи, кросівки, тапочки, сланці, валянки і т. д. - все залежить від функції, яку вони виконують, однак все-таки сандалії багатьма вченими вважаються найпершої взуттям для ніг людини. Як не дивно, протягом століть мінялася мода, напрямки стилів, але сандалії, як і раніше, дуже популярні, в першу чергу завдяки зручності шкарпетки і невеликій вартості. Таке взуття незамінна для літнього періоду, носять її практично всі люди незалежно від віку: і чоловіки, і жінки, і, звичайно ж, діти. Дитячі сандалії комфортні для шкарпетки, легкі в експлуатації та догляду, порівняно недорогі, в них дитині зручно ходити, бігати, стрибати і грати і, що дуже важливо для літа, не жарко. 
Історія сандалій 

Можливо, дехто з вас думають, що сандалії прийшли до нас із Стародавньої Греції та Стародавнього Риму. І це невипадково, адже всі тлумачні словники та енциклопедії дають таке визначення слову «сандалії»: 'У стародавніх греків і римлян: взуття, що складається з підошви без каблука, що прикріплюється до нозі ремінцями' (Словник російської мови під. Ред. А. П. Евгеньевой). Однак це не так. 

Історія виникнення сандалій йде глибоко в глибину століть, в льодовиковий період, більше 5 млн років тому, коли люди вперше одягнулися у шкури тварин. Ці примітивні шкіряні сандалії (зрозуміло, що первісній людині неможливо було спорудити, наприклад, чобіт в сучасному вигляді, перше, що прийшло в голову - це покласти що-небудь під стопу і перев'язана) захищали ноги наших прапредков Каменного століття від гострих скель, колючок, льоду. Завдяки їм ноги стали більш захищеними не тільки від навколишньої природи, але й від примх погоди. Крім того, вченими були знайдені наскельна малюнки, датуються періодом палеоліту, близько 15 000 років тому, які зображують людей, які носять сандалі. Звичайно, це була примітивна взуття, яка виготовлялася з підручних засобів: пускати в хід шкіра тварин, кора дерев, сушена трава і т. д. - і вона природним чином у силу нетривкою матеріалу швидко зношувалися. 
  

Масове практичне застосування сандалії отримали в Єгипті, вони виготовлялися з папірусу, пальмових листків і навіть з сиромятной шкіри та дерева, на ногах така взуття трималася завдяки шкіряним ремінця. Крім практичного застосування взуття для древніх єгиптян носила і естетичне значення: ремінці сандалій прикрашалися дорогоцінним камінням та різними візерунками. Дерев'яні сандалії робили в Індії, невдовзі після цього Китай і Японія стали виготовляти сандалії з рисової соломи. Південноамериканських населення використовувало сизалю, з якого робили шпагат і плели сандалії. 

Але на цьому історія не завершується сандалій - сандалії, як і раніше, дуже популярні сьогодні, їх існує безліч видів: чоловічі сандалії, жіночі (босоніжки - ну яка жінка обходиться без них в літній період!), Спортивні сандалії, і, звичайно, дитячі сандалі. 

Сандалікі для улюбленого дитяти - незамінна річ. Ще ні одна дитина - ні за радянської влади, ні в даний час - не обходився без цього виду взуття. В них шкіра дитини дихає, завдяки цьому ваш малюк почуває себе комфортно, весело грається і граються (а що може бути дорожче дитячого сміху?). Крім того, сандалікі дуже прості в догляді - їх легко вимити і висушити (всі ми розуміємо, що рідкісний дитина відмовиться наступити в калюжу - це природна реакція - ваш малюк пізнає світ). 

Також можна назвати ще одна важлива перевага сандалій перед іншими видами взуття - у них відносно невелика ціна (це переважно відноситься до вітчизняної (російської) взуття, не будемо брати в розрахунок китайську - зрозуміло, що не вся взуття, вироблена в даній країні, відповідає як ГОСТ, так і нашим вимогам). 

Завдяки невеликій вартості ми можемо дозволити собі не одну пару сандалій для наших улюблених чад - і це пов'язано не тільки з тим, що в процесі познаванія світу дитина не думає про збереження взуття, але й не варто забувати той факт, що ніжка милой крошки росте дуже швидко, і звідси, як результат, взуття доводиться міняти часто. Тому до сих пір ще ніхто не придумав більш досконалої взуття для самого дорогого человечка на Землі!

Комментариев нет:

Отправить комментарий