понедельник, 25 мая 2009 г.

Чотири найважливіших ознаки гарного дитячого взуття

Раніше ми з вами обговорювали тему «Для чого потрібне дитині взуття» і зробили висновок, що від того, яку «одяг» для ніг ви оберете своєму малюкові, буде залежати його здоров'я, а отже, і вся його подальша доля. Це не пафосні слова: багато хвороби, з якими ми стикаємося у дорослому житті, мають коріння в нашому дитинстві, і велика частина з них є наслідком неправильного вибору взуття та відсутністю комфорту у ніжних дитячих ніжок. Тому давайте обмовив чотири найважливіших ознаки гарної дитячого взуття, на які необхідно звертати увагу батькам при придбанні сандалій, черевиків, туфлі (будь дитячого взуття), для того щоб ніжки наших маленьких скарбів відчували себе гарними й здоровими. 

Матеріал взуття. Саме головне, на що необхідно звернути увагу при покупці дитячого взуття, - це те, з чого виготовлена та чи інша модель. Візьміть собі за правило розглядати взуття вздовж і впоперек, нюхать (не треба цього соромитися, у взуття не повинно бути різкого запаху, це свідчить про використання неякісних матеріалів та / або порушення в технології виробництва) - несумлінний продавець може приховати від вас будь-яку інформацію , а ваші органи чуття вас не обдурять. Все, напевно, знаю такий анекдот: - Скажіть, це чиї черевики? - Це Італія. - Ой, а чому під устілку написано «Китай»? - Для нормальних покупців - Італія, а для таких допитливий, як ви, - Китай. Ніжка вашої дитини зростає дуже швидко і має потребу в більшому комфорті, ніж нога дорослої людини, тому обирайте взуття з дихаючих матеріалів. Якщо ви обрали правильну взуття, дихаючий матеріал буде пропускати через себе повітря і тим самим сприяти його поширенню всередині взуття. І як наслідок - ваше чадо добре себе почуває: влітку йому не жарко, взимку не холодно. Це не єдина властивість матеріалу, який необхідно враховувати. Він повинен бути достатньо жорстким, щоб захистити ноги вашого малюка від небезпек, які підстерігають його на вулиці: камені, цвяхи, розбиті пляшки і т. д. Адже основне заняття дитини - гра, і в процесі цього заняття малюк не може фіксувати всі предмети навколишнього світу, які зустрічаються на його шляху і можуть заподіяти шкоду, тому наше завдання - захистити по можливості юного дослідника від підстерігали його небезпек. У цьому нам допоможе правильний вибір взуття. Однак дитина не повинна відчувати себе у взутті, як в лещатах, матеріал у той же час повинен бути ніжний до його ніг. Обов'язково враховуйте всі ці фактори при покупці дитячого взуття. 

Супінаторів. У попередній статті ми обумовлює важливість супінаторів для ніг дитини. З'ясували, що ця деталь не дає змоги розвиватися плоскостопість у маленької формується ніжки малюка, тим самим запобігаючи наслідки - розвиток самих різних хвороб. Але від виду супінаторів залежить вибір взуття. Не кожна устілку підійде вашому малюку. Звертайте на це увагу. Обов'язково приміряє взуття і розпитує своєї дитини, як він себе почуває, комфортно ли ему, чи зручно ходити. З'ясуйте, нічого йому не заважає, не вигібается Чи стопа. Всі ці моменти обов'язково відстежуйте. У взуття дитині має бути зручно. Отже, супінаторів. Зростаючої дитячої ножке необхідна підтримка, і найкращий спосіб це зробити через амортизацію, за що і відповідає ця деталь взуття. Вибір дитячого взуття буде залежати від форми і типу стопи дитини. Внутрішня сторона підошви має спеціальну подушечку-супінаторів. Ця подушечка може мати різну товщину в залежності від виду взуття, виробника і т. д. Чим більш виражена дуга на стопі вашої дитини (висока підйом), тобто менше ознак плоскостопість, тим товщі необхідна подушечка-супінаторів. Одним словом, якщо у вашої дитини високий підйом, вам необхідно підібрати йому взуття з більш товстої подушечкою-супінаторів, і, навпаки, при низькому підйомі необхідний тонкий супінаторів. Але майте на увазі, не покладайтеся лише на власну думку, запитайте у дитини, він вірніше за все скаже, чи підходить йому це взуття. Навіть самий маленький малюк не буде ходити у взутті, що йому не подобатися. Особливо важлива така підтримка, якщо ваша дитина багато ходить, займається спортом або просто веде активний спосіб життя. 

Протівоскользящая підошва. При згадці даної деталі ми всі згадуємо зиму, ожеледь, падіння і, як наслідок, розтягування і забої, а то й переломи. Зрозуміло, що і для малюка це дуже важливо, не тільки для дорослих. Думаю, що при покупці зимової взуття всі батьки враховують цей фактор, та й, до радості, більшість виробників взуття для дітей також приділяють цьому питанню багато уваги, вибираючи для виробництва неслизькою матеріал для підошви. Однак батьки часто забувають, що для дитини є небезпечним не тільки ожеледицю! Зрозуміло, що бігаючи по землі або асфальту, малюк навряд чи поскользнется, швидше він спіткнеться при бігу. Але якщо поверхню, по якій бігає ваша дитина, покрита плиткою або листяними породами дерева (паркет, ламінат і т. д.), яка дуже гладка і слизька, то на цей раз вам доведеться розглянути це питання. Звичайно, ви можете стримувати дитини, зупиняти його, не давати можливості знаходитися на ненадійною поверхні, але, як показує практика, це дуже важко здійснити, так як невсипущим, не відволікаючись, неможливо весь час слідкувати за дитиною, маленький дослідник завжди знайде час і вихід для своїх пустощів. Так що краще за все купити йому таке взуття, що має певні характеристики: підошва стійка і протівоскользящая. Тому (щоб уникнути синців, ударів і травм) звертайте увагу при покупці дитячого взуття на підошву, чи буде вона стійкою при будь-яких ситуаціях, у яких може виявитися ваш малюк. Найголовніше правило - підошва не повинна бути абсолютно гладкою. Якщо ви візьмете таке взуття, падіння і травми дитині гарантування, така підошва не забезпечить тертя з поверхнею і не додасть стійкості при ходьбі. Крім того, не беріть взуття з пластмасовою підошвою, не повинно бути пластику. Зрозуміло, що така взуття коштує дешевше, але думаю, що здоров'я дитини дорожче. Така підошва не здатна протистояти ковзання. Таким чином, краще всього, щоб підошва дитячого взуття була з мікропорістой гуми (звертайте увагу на рельєфність - вона забезпечить стійкість). Крім того, така взуття буде легше, і вашій дитині буде зручно ходити. 

Шнурки і ремені. Ще один важливий фактор, на який необхідно звертати увагу. Зрозуміло, що наявність таких елементів, як шнурки і ремені, ускладнює процес одягання та сніманія взуття, витрачається більше часу. Але все-таки, віддайте перевагу такого взуття, особливо якщо ваш малюк ще дуже малий. За допомогою таких пристроїв ви надійно зміцніть ногу дитини. Це не дасть своїй дитині втратити черевиків або сандалікі в процесі гри і запобіжить падіння. Крім того, ремені та шнурки підтримують ногу і запобігають травми, такі як розтягування і вивихи. 

І наостанок. 

Завжди беріть з собою дитину в магазин, якщо хочете купити йому взуття. Якщо з якихось причин це неможливо, домовтеся з продавцем про повернення або обмін. Пам'ятайте, що у вашого малюка є свій смак, а ви не можете точно знати. Крім того, не можна чисто візуально сказати, чи підійде ця взуття чи ні. Приділяйте вибору дитячого взуття таке ж значення, як і своєї. Вона повинна бути красивою і, головне - зручною, відповідного розміру. Вона повинна забезпечувати комфорт і підтримку юному досліднику життя. Нічого не повинно заважати. Звертайте увагу на якість взуття. Не завжди дуже дорога взуття є гарною взуттям. І навпаки, дешевий товар не повинен бути прийнятий апріорі як неякісний. І пам'ятайте, від вибору взуття залежить здоров'я вашої дитини!

Комментариев нет:

Отправить комментарий