понедельник, 25 мая 2009 г.

Для чого дитині потрібне взуття?

Взуття є найважливішою частиною нашого гардероба. Ще жоден чоловік (за винятком, можливо, які-небудь африканські племена) не обходився без «одягу» для ніг. Особливо нам - міським жителям - це здається вкрай важливим. Ви коли-небудь намагалися пройти босоніж по двору, або, наприклад, по тротуару вздовж провідної автомобільної магістралі? Звичайно ж, ні. Всі ми добре розуміємо, що це практично неможливо. Навколишнє нас середу може дуже плачевно відбитися на наших ніжках: це і каміння, і розбите скло, різноманітний сміття і т. д. Таким чином, без взуття ми не можемо обходитися. 

Крім того, для багатьох людей взуття є і предметом естетичної насолоди. Завдяки дизайнерам-віртуоз з того моменту, як первісна людина вперше придумав взуття, ця деталь гардеробу зазнала колосальні зміни. Тепер взуття може бути той незамінною деталлю, що підкреслює і прикрашає весь наряд, і при цьому може багато чого розповісти про її власника: про стиль, смак, засобах, акуратності і т. д. Але все ж, для дітей взуття набагато важливіше, ніж для дорослих. Від її вибору залежить багато чого - і, насамперед, здоров'я вашого малюка. Коли дитина ще занадто малий, ми самі обираємо для нього взуття, виростити (уже практично з одного року), крохи може сам виражати вподобання, однак при виборі взуття для самого дорогого створіння на землі ви повинні звернути увагу на чотири певних аспекту. Про них ми поговоримо нижче. 

1. Захист ніг. Це один з найважливіших аспектів, які стосуються вибору взуття не тільки для дітей, але й для дорослих. Взуття захищає нас від предметів навколишнього середовища: від каміння, осколків скла, різних гострих і залізних предметів, які зустрічаються всюди поза нашого житла і можуть пошкодити наші ноги. Але це не єдина небезпека, що підстерігають нас на вулиці. У природі безліч дрібних організмів, які можуть викликати різні захворювання від легких до важких. І ми всі розуміємо, що шкіра дитини дуже ніжна і чутлива, вона ще не в усьому адаптується до навколишнього середовища і набагато легше інфікується, не володіючи необхідними захисними механізмами організму. Але профілактика завжди краще лікування. Тому важливо, щоб малюк носив правильную, добре підібрані за розміром, сезону, погоди взуття, щоб ніщо не могло перешкодити йому пізнавати цей великий і прекрасний світ. 

2. Функціональність. Вибирати взуття потрібно виходячи з того, що в ній буде робити ваша дитина. Діти дуже рухливі, не можуть всидіти на місці, їм стільки ще треба зробити. Вони бігають, стрибають, ЛАЗу по деревах. Зрозуміло, що для таких справ їм потрібна певна взуття - сандалі, черевики. Шлепкі і сланці для таких заходів не прийнятні і можуть призвести до травм. Звичайно, не варто забувати і про естетичної функції - наш радувати око красою, але це не повинно стати головним критерієм при виборі дитячого взуття. Вибирайте тільки таке взуття, яка буде ідеально підходити дитині при виконанні ним певних дій: свято - туфлі, гуляти влітку на вулиці - сандалії, ходить всередині басейну - сланці, займатися спортом - кросівки і т. д. Це дозволить рости і розвиватися дитині правильно і без огорчений. 

3. Оптимальна форма - також дуже важливий аспект. Щоб розвивати дитячу ніжку і зберегти її здоровою, необхідно виходити з того, що не всяка взуття (навіть дуже красива), може бути корисною для малюка. Одним з важливих моментів є той факт, що часто форма взуття є формою майбутньої ніжки дитини. Тому для профілактики плоскостопість у малюка необхідно купувати з самого початку взуття з супінаторів (ортопедичної устілки, виготовленої зі шкіри, пластмаси, пробки і т. д.). Багато хто вважає плоскостопість зовсім нешкідливі захворюванням, так і хворобою навіть не вважають, однак плоскостопість може призвести до важких наслідків: порушення постави, сутулості. Взуття при покупці повинна ідеально підходити дитині, не повинна бути занадто жорсткою і великий за розміром. Від нас залежить здоров'я наших дітей. 

4. Підтримка щиколотки - останній, але не менш важливий аспект, який необхідно враховувати при виборі дитячого взуття. Високі заднікі призначені для захисту лодижек. Така підтримка потрібна маленькому человечку, коли він тільки вчиться ходити, щоб виключити викривлення ніжок під дією ваги тіла, особливо це важливо для малюків, у яких виявлено дефіцит кальцію. Однак, якщо ваша дитина давно вже міцно стоїть на ногах, це не означає, що небезпека минула. Таке взуття важлива для дітей, які займаються спортом: грають в баскетбол, волейбол, футбол та інші ігри, які вимагають великої фізичної навантаження. Тому їм також потрібна взуття, що має високий заднік, що захищає щиколотки. Якщо не буде належної підтримки, ваша дитина може розтягнути або вивіхнуть ногу. Для збереження здоров'я ніг дітей необхідно вибирати підходящу взуття. 

Не приймайте взуття як щось само собою зрозуміле. Відповідально підходьте до її вибору. Враховуйте наступні чинники: 
скільки років вашій дитині; 
для якої мети ви купуєте взуття. 
Довіряйте думку вашої дитини, беріть її з собою в магазин: діти найкраще можуть сказати підходить їм взуття чи ні, комфортно вони себе в ній відчувають або незатишно, подобається вона їм зовні або вони ніколи її не одягнуть. Запам'ятайте найважливіше правило: взуття - це не елемент моди. Особливо це стосується дітей. Не варто купувати ультрамодні черевики, якщо вашій дитині в них незручно. Можливо, у неї низький підйом і така форма взуття йому просто не підходить. 


Дбайте про свої ноги і ніжки ваших дітей, від вибору правильної взуття залежить здоров'я найдорожчих человечка на землі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий